Niene Boeijen


niene

Vanaf mijn kinderjaren ben ik bezig met ontdekken, vernieuwen en zoeken naar manieren om mij te uiten. Ik heb altijd al gebruik gemaakt van verschillende materialen en vormen en ben graag bezig met nieuwe technieken te leren en te experimenteren. Ik hou van programmeren en technologie maar ook van echt met je handen bezig zijn, zoals tekenen, schilderen, naaien en kleien. Echt zelf wat maken, van scratch af aan, is waar ik voor ga.

Twee jaar geleden ben ik een eigen bedrijf begonnen als web cartograaf. Hierdoor heb ik meer ruimte en vrijheid gekregen in hoe ik mijn tijd besteed. Een goede aanleiding om een nieuwe impuls aan mijn kunst uiting te geven. Ik ben daarom kort geleden een atelierruimte in Woudenberg betrokken en volop aan de slag gegaan met mijn eigen kunst projecten.

Op het moment is een centraal thema in mijn werk mijn eigen zoektocht naar kwetsbaarheid en seksualiteit. Kunst is voor mij een uitlaat klep. Het werk heeft een beklemmende ondertoon, omdat mijn ervaring is dat er allerlei verwachtingen zijn waar je als vrouw aan moet voldoen. In mijn werk geef ik hier uiting aan door gebruik te maken van harde contrasten, beperkt kleurgebruik en kwetsbare en soms onverwachte technieken.